Ingrid Jansen

15/06/2017 12:00

Schermafbeelding 2016-01-08 om 09.32.42Ingrid presenteert, acteert en danst. Ingrid presenteert  in 2016 o.a. Hitkrant Studio,  Totally Fit Kidz bij RTL en won als coach 2 keer het tv-programma “Junior Dance”. Daarvoor was ze dagelijks te zien als VJ bij muziekzender XITE en als film-expert bij UPC Kanaal 12.  Als danseres danste ze samen met internationale artiesten als Shakira en The Sugababes en speelde de hoofdrol in de dansfilm BodyLanguage

Jansen werd geboren in Utrecht op 11 februari 1983. Na al vroeg haar passie voor het dansen te hebben ontdekt, wordt ze toegelaten tot de Hogeschool voor de kunsten van Lucia Marthas. Ze krijgt daar ook acteerlessen van onder andere Angela Schijf en Rick Nicolet. Tijdens deze opleiding doet ze uiteraard veel dans ervaring op bij o.a. Musicals in Ahoy, de Musical Awards, de Soundmixshow, de Avro Televizier-ring en Pepsi Pop.

In 2004 studeert ze af en direct daarna krijgt zij de rol van Monica in de jongerenserie Topstars waarin zij twee seizoenen te zien is geweest. Uit deze jongerenserie komt het dans en zang duo Bo en Monica voort. Bo en Monica brengen in april 2006 hun eerste singel ‘Gonna be a star’ uit. Deze bereikt de top10 van de Mega top 40 en staat bij de Kids Top 20 op nummer 1. Na dit eerste succes volgen nog twee singles, ‘This is how we party’ en het kerstnummer ‘Please, Please, Santa’.

Ingrid is met het popduo Bo en Monica te zien geweest in vele kinderprogramma’s en evenementen waaronder de Kids top 20, Blinq, Kids Adventure in Ahoy, Het zomerfestival in Ahoy van studio100, De wereld van K3, CliniClowns gala, Pop 4 Kids, Zappelin, WK at Nick van Nickelodeon en Top of the Pops.

Daarnaast presenteerde Ingrid het televisie programma populaire programma Club Kids bij Net 5, Totally Fit Kidz en is zij te horen bij het radioprogramma van FunX. Ingrid heeft als danseres samen gewerkt met artiesten als o.a. Shakira, Elize, Popstars, Nurlaila Karim en Petra Berger.

In 2008 is Ingrid 10 weken lang te zien in het programma Dancing Queen van SBS 6. Door de vakjury en de publieksjury is zij unaniem uitgeroepen tot winnares. Hierdoor mag zij zich met trots ‘Beste danseres van Nederland’ noemen.  Naast haar eerste cover op het blad Stem, is Ingrid internationaal het nieuwe gezicht van het dansmerk Papillion. Daarnaast sierde ze nog menig cover waaronder die van FHM.

Bekijk hier de presentatie -showreel van Ingrid Jansen.

LOGIN